Badger Pellets

Badger Pellets maakt deel uit van de Groep François. Eén van de paradepaardjes van het bedrijf is de productie van de BADGER Pellets®. Met de 3 volledig geïntegreerde biologische sites, waar de thermische en elektrische eigenschappen van hout als grondstof volop worden ingezet, vindt de productie van BADGER Pellets bewust plaats op locaties om de klanten een kwalitatieve en veilige levering te garanderen, het hele jaar lang!

De uitdaging

  • Het probleem was duidelijk: de pellets werden verpakt in papieren zakken. Daardoor waren de pellets onvoldoende beschermd tegen koude en vocht. Het gevolg? De verpakking scheurde vaak, met als gevolg dat de pellets niet langer bruikbaar waren.

Oplossing

  • We stelden een automatische nietmachine voor, in combinatie met een palletwikkelaar. Hierbij wordt eerst een vel op de pallet geniet. Nadien worden de producten op de pallet gestapeld en gewikkeld. Tenslotte bevestigt de machine een topvel op de lading. Een mooi staaltje van automatisering!

Resultaat

  • Sindsdien kunnen ze bij Badger Pellets op beide oren slapen. Dankzij het efficiënt en beschermend jasje van wikkelfolie hebben ze niet langer af te rekenen met gescheurde of beschadigde goederen.