Duurzaam verpakken: de innovatiepijlers van Certis Benelux

Samen op weg naar circulaire transportverpakking

Duurzaamheid is belangrijk voor Certis Benelux. Als innovator in transportverpakking willen we ook koploper zijn bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Daarom lanceren we al 20 jaar telkens nieuwe mogelijkheden voor efficiënte transportverpakking met minder materiaalverbruik. Hoe? Met de juiste combinatie van machines, verbruiksmaterialen en onderhoudsdiensten.

Automatisering voor minder afval

Afval recycleren of hergebruiken is goed, maar afval vermijden is nog beter. Als B2B-leverancier van verpakkingsmachines, -toestellen en -materialen helpen we onze klanten om efficiënter te verpakken met minder afval. Machinaal verpakken is nu eenmaal een stuk accurater en zuiniger in materiaalverbruik. De machines zijn nauwkeurig ingesteld om de folie maximaal te rekken tot precies de juiste dikte en gebruiken niet meer materiaal dan nodig is. De specialisten van Certis Benelux helpen je graag om voor jou de optimale instellingen van elke machine te bepalen. Zo verklein je je ecologische voetafdruk zonder zorgen over je ladingszekerheid.

Minder folie = minder CO2

Welk verpakkingsmateriaal je nodig hebt, hangt af van het type lading. Ook bij die keuze kan Certis Benelux jou begeleiden. We helpen jou te bepalen wat de ideale optie is om jouw lading te beschermen met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Samen met onze producenten van onze verbruiksmaterialen lanceren we voortdurend innovatieve, hoogtechnologische transportverpakkingen van hoge kwaliteit, die uiterst rekbaar en toch stevig zijn. Op die manier spaar je al snel een berg folie uit. Als je weet dat bij de productie van 1 ton wikkelfolie zo’n 3 ton CO2 vrijkomt, zijn de ecologische voordelen van zuiniger folieverbruik meteen duidelijk.

Wikkelfolie en recyclage: het kan!

Het ideaalbeeld van Certis Benelux: een volledig circulaire aanpak voor transportverpakking. We doen dan ook een warme oproep aan alle schakels in de sector om daar elk onze rol in te spelen en om vooral nog meer samen te werken aan nieuwe circulaire oplossingen. Bij Certis Benelux zijn we alvast doordrongen van de doelstelling om onze aanpak zo duurzaam mogelijk te maken. Zo bestaat onze handfolie al voor 100% uit gerecycleerde materialen. Voor machinaal verpakken is er onze Nano Eco wikkelfolie, samengesteld met 30% gerecycleerd materiaal en geregistreerd door Valipac. Door het gebruik van gerecycleerd granulaat uit afvalscheiding, komt bij de productie van Nano Eco wikkelfolie 20% minder CO2 vrij. Net als onze andere wikkelfolies is de Nano Eco wikkelfolie ook volledig recycleerbaar. Een mooie stap richting circulaire transportverpakking!

Op ecologisch vlak is de recyclage van folie van groot belang. 1 ton gerecycleerde plasticfolie vermijdt de productie van 3,03 ton CO2, of het equivalent van een vrachtwagenrit van Brussel naar Moskou.

Francis Huysman, CEO van Valipac in een interview aan KMOinsider

Kwaliteit duurt het langst

Kwaliteit gaat langer mee, dat weet iedereen. In het geval van transport moet een kwalitatieve verpakking garanderen dat de lading stabiel blijft en ongeschonden op de bestemming aankomt. Als gespecialiseerde verpakkingspartner weet Certis Benelux precies wat daarvoor nodig is. Wij kiezen dan ook heel bewust voor kwaliteit in alles wat we doen. Ook onze machines zijn altijd van hoge kwaliteit en gaan daardoor langer mee. Bovendien verlengen we hun levensduur met onze diensten voor herstellingen en preventief onderhoud. Bij Certis Benelux vind je alles onder één dak, zodat we jouw transportverpakking echt kunnen optimaliseren in functie van meer kwaliteit en meer duurzaamheid.

Zet in op duurzaam werk

Duurzaamheid gaat sowieso ook over mensen. Een lagere CO2-uitstoot en een circulaire aanpak zijn logischerwijze cruciaal om de planeet voor iedereen leefbaar te houden. Vandaar ook dat duurzaamheid een doelstelling is waar we met z’n allen aan moeten werken. Specifiek voor Certis Benelux houdt duurzaamheid ook in dat we duurzaam werk willen ondersteunen. Onze verpakkingsmachines maken de taken van je medewerkers meer ergonomisch zodat ze minder snel rugklachten of andere fysieke problemen krijgen. Ook dat is een belangrijke motivatie om te kiezen voor automatisering.

Heb je verdere vragen?

Als je geïnteresseerd bent in ons ecologisch standpunt en graag meer wilt weten over onze duurzame oplossingen en innovaties op het gebied van transportverpakking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om met je in gesprek te gaan en meer informatie te verstrekken over hoe we als Certis Benelux werken aan een meer ecologische aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op en samen kunnen we de mogelijkheden bespreken om jouw verpakkingsbehoeften op een duurzame manier te vervullen.

Daag ons uit. Wij zijn er klaar voor.

"*" indicates required fields

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.