Duurzaam pallets wikkelen 

Duurzaam pallets wikkelen met wikkelfolie is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in de logistiek en verpakkingsindustrie. Het doel is om zowel de efficiëntie van het verpakkingsproces te verbeteren als de impact op het milieu te minimaliseren. Hieronder vind je 5 manieren om jouw steentje bij te dragen om een duurzame toekomst te creëren.

De noodzaak van duurzaamheid

In onze huidige wereld, waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, is het essentieel dat bedrijven op zoek gaan naar milieuvriendelijkere verpakkingsmethoden. Pallets wikkelen met wikkelfolie is een cruciaal proces in de transport en opslag, maar het heeft vaak een aanzienlijke impact op het milieu door het gebruik van grote hoeveelheden plastic. Onze accountmanagers kunnen je advies geven over de juiste folie voor jouw toepassing.

Innovaties in wikkelfolie

Gelukkig zijn er tegenwoordig innovaties die dit proces duurzamer maken. Wikkelfolies met 30% PCR worden alsmaar populairder. Deze folies zijn van gerecyclede materialen die na gebruik door consumenten zijn ingezameld en verwerkt. Daarnaast is er een toename in het gebruik van dunner, maar sterker foliemateriaal, wat leidt tot minder afval zonder in te leveren op kwaliteit en stevigheid.

Efficiëntie in wikkelen

Efficiëntie is een andere sleutel tot duurzaamheid. Moderne wikkelmachines zijn in staat om met precieze controle en minder materiaal een pallet net zo effectief te wikkelen. Dit betekent dat er minder folie nodig is per pallet, wat leidt tot een vermindering van zowel kosten als afval.

Hergebruik en recycling

Naast het kiezen van de juiste folie, is het belangrijk om een plan te hebben voor het hergebruik en recycling van folie. Veel bedrijven zetten nu stappen om gebruikte wikkelfolie te verzamelen en te recyclen, waardoor het een tweede leven krijgt in nieuwe producten.

Palletwikkelaar

Toekomstvisie

De toekomst van pallets wikkelen, ligt in het vinden van een balans tussen efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Door te investeren in duurzame materialen en technologieën, kunnen bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook op lange termijn kosten besparen.

Conclusie

Duurzaam pallets wikkelen met wikkelfolie is niet alleen een milieuverantwoordelijke keuze, maar ook een slimme bedrijfsstrategie. Het draagt bij aan een groenere toekomst en toont aan dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu. Met continue innovaties en verbeteringen op dit gebied, is het spannend om te zien hoe dit proces zich verder zal ontwikkelen.

Heb je verdere vragen?

Als je geïnteresseerd bent in ons ecologisch standpunt en graag meer wilt weten over onze duurzame oplossingen en innovaties op het gebied van transportverpakking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om met je in gesprek te gaan en meer informatie te verstrekken over hoe we als Certis Benelux werken aan een meer ecologische aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op en samen kunnen we de mogelijkheden bespreken om jouw verpakkingsbehoeften op een duurzame manier te vervullen.

Daag ons uit. Wij zijn er klaar voor.

"*" indicates required fields

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.