Wikkelfolie

De zoektocht naar het geschikte type wikkelfolie hangt af van een aantal technische eigenschappen zoals de breedte en dikte.

Niet enkel het type lading maar ook de machine, omgeving, omgevingstemperatuur en gewenste snelheid spelen een rol. Je moet vooral rekening houden met de stevigheid van het product. Kunnen de goederen makkelijk worden verpletterd of vervormd? Een pallet met ontbijtgranen heeft bijvoorbeeld geen hoge spanning nodig. In dat geval volstaat een dunnere folie met een lagere aanbrengspanning. Bij een te hoge spanning worden de dozen ingedrukt en permanent beschadigd.

Bij de keuze van de juiste rekwikkelfolie in functie van de lading en de machine zullen je pallets met een minimum aan verbruiksmateriaal maar met een maximum aan stabiliteit verpakt worden. Hier is de juiste kwaliteit van de folie belangrijker dan de dikte ervan. Laat je hierin begeleiden door onze specialisten. Zo bepalen we samen welke folie best past bij jouw toepassing.

Kies voor duurzaamheid

CertiStretch Nano Eco, onze nieuwste toevoeging, brengt duurzaamheid naar een hoger niveau. Met 30% post-consumer gerecycled (PCR) materiaal, zet deze folie een groene standaard. Met een indrukwekkende voorrek van 250% en een dikte van slechts 17 micron, biedt het maximale efficiëntie en kracht. Perfect voor milieubewuste verpakkingen, zonder in te leveren op kwaliteit.

CertiStretch Nano Eco folie met 30% PCR, voorrek van 250% en slechts 17 micron!

Voor elke toepassing een geschikte folie

Haal het beste uit je wikkelmachine en bestel meteen je verbruiksmateriaal bij Certis Benelux. Of je nu folie voor je inpakmachine of krimphoezen nodig hebt, bij ons vind je het allemaal. 

Kies voor zekerheid

Wikkelfolie, ook wel rekfolie, stretchfolie, stretchfilm of rekwikkelfolie genoemd, is een zeer rekbare plastic film die gemaakt wordt uit lineair polyethyleen met een lage dichtheid (LLDPE). Rekfolie of machinewikkelfolie is nog steeds het duurzaamste en meest voordelige verpakkingsmateriaal om pallets volgens de normen van de ladingzekerheid te verpakken. Zo worden eventuele onnodige kosten door transportschade vermeden.

Blog banner Empack 2024
Empack 2024 te Gorinchem
Empack 2024, de internationale en toonaangevende vakbeurs gericht op de toekomst van de verpakkingsindustrie, opent haar deuren op 9, 10 en 11 april in de Evenementenhal te Gorinchem. Deze driedaagse beurs biedt een uniek platform…
Wikkelen met papier of wikkelfolie
Wikkelen met papier
Bij het transporteren van goederen is de veiligheid en integriteit van de lading van cruciaal belang. Hoewel er verschillende materialen gebruikt kunnen worden om ladingen te beveiligen, is papier niet een van de aanbevolen opties….
Wat is EUMOS 40509?
Wat is EUMOS 40509?
De EUMOS 40509-norm is een belangrijke richtlijn die ontwikkeld is om de veiligheid bij het transporteren van goederen te verbeteren. Deze norm heeft als voornaamste doel ervoor te zorgen dat ladingen op vrachtwagens en andere…