Wikkelfolie

De zoektocht naar het geschikte type wikkelfolie hangt af van een aantal technische eigenschappen zoals de breedte en dikte.

Niet enkel het type lading maar ook de machine, omgeving, omgevingstemperatuur en gewenste snelheid spelen een rol. Je moet vooral rekening houden met de stevigheid van het product. Kunnen de goederen makkelijk worden verpletterd of vervormd? Een pallet met ontbijtgranen heeft bijvoorbeeld geen hoge spanning nodig. In dat geval volstaat een dunnere folie met een lagere aanbrengspanning. Bij een te hoge spanning worden de dozen ingedrukt en permanent beschadigd.

Bij de keuze van de juiste rekwikkelfolie in functie van de lading en de machine zullen je pallets met een minimum aan verbruiksmateriaal maar met een maximum aan stabiliteit verpakt worden. Hier is de juiste kwaliteit van de folie belangrijker dan de dikte ervan. Laat je hierin begeleiden door onze specialisten. Zo bepalen we samen welke folie best past bij jouw toepassing.

Kies voor zekerheid

Wikkelfolie, ook wel rekfolie, stretchfolie, stretchfilm of rekwikkelfolie genoemd, is een zeer rekbare plastic film die gemaakt wordt uit lineair polyethyleen met een lage dichtheid (LLDPE). Rekfolie of machinewikkelfolie is nog steeds het duurzaamste en meest voordelige verpakkingsmateriaal om pallets volgens de normen van de ladingzekerheid te verpakken. Zo worden eventuele onnodige kosten door transportschade vermeden.

Voor elke toepassing een geschikte folie

Haal het beste uit je wikkelmachine en bestel meteen je verbruiksmateriaal bij Certis Benelux. Of je nu folie voor je inpakmachine of krimphoezen nodig hebt, bij ons vind je het allemaal. 

handwikkelfolie
Wat zijn de voor en nadelen van handwikkelfolie?
Manueel wikkelen of handwikkelfolie gebruiken heeft zijn voor- en nadelen. In welke situatie kies je best voor een handwikkelapparaat en wat is het alternatief? Dat ontdek je in deze blog. Voordelen handwikkelfolie Handwikkelfolie, het woord…
Wikkelfolie
Duurzaam verpakken met Nano Eco wikkelfolie
Je goederen verpakken met aandacht voor het milieu. Kan dat wel? Absoluut! En al zeker met de Nano Eco wikkelfolie, dankzij de samenstelling uit 30 % gerecycleerd materiaal. De folie mag dan wel milieuvriendelijk zijn,…
Een draaitafelwikkelaar zonder investering?
Wrappah is de totaaloplossing voor het verpakken van uw goederen tegen een vaste prijs per gewikkelde pallet. Met Wrappah kiest u voor een zorgeloze, automatische palletwikkeling van uw goederen tegen een vaste prijs per gewikkelde…