Duurzaam omsnoeren 

Het implementeren van duurzaam omsnoeren in je bedrijf vereist een strategische benadering die zowel milieuvriendelijke praktijken als bedrijfsefficiëntie omvat. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Evaluatie van huidige omsnoeringsmethoden

Analyseer eerst de omsnoeringsmethoden en materialen die in je bedrijf worden gebruikt. Identificeer hun impact op het milieu, zoals de hoeveelheid afval.

Onderzoek naar duurzame materialen

Zoek naar omsnoeringsmaterialen die duurzamer zijn, zoals biologisch afbreekbaar, gerecycled of herbruikbaar materiaal. Materialen zoals gerecycled plastic, biologisch afbreekbare opties of zelfs gerecycleerd papier kunnen worden overwogen. Contacteer hiervoor onze accountmanagers die je het beste advies kunnen geven.

Investering in efficiënte omsnoeringsapparatuur

Moderne omsnoeringsmachines zijn vaak efficiënter en verbruiken minder materiaal. Overweeg te investeren in apparatuur die precieze hoeveelheden materiaal gebruikt, wat leidt tot minder verspilling.

Training en bewustwording

Zorg dat werknemers getraind zijn in het gebruik van nieuwe omsnoeringsmethoden en
-materialen. Bewustwording over het belang van duurzaamheid in verpakkingsprocessen kan helpen om een bedrijfscultuur te creëren die duurzame praktijken ondersteunt.

Partnerschappen en leveranciers

Werk samen met Certis Benelux die duurzame materialen en apparatuur aanbeveelt.

Monitoring en evaluatie

Stel processen in om de effectiviteit en de impact op het milieu van de nieuwe omsnoeringsmethoden te monitoren. Dit kan helpen bij het verder verfijnen en verbeteren van duurzame praktijken.

Communicatie en marketing

Communiceer je inspanningen voor duurzaam omsnoeren naar klanten en stakeholders. Dit kan niet alleen je merkimago verbeteren, maar ook klanten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid.

Omsnoeren en duurzaamheid

Continue verbetering

Duurzaamheid is een voortdurend proces. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en technologieën in duurzaam omsnoeren en pas deze toe waar mogelijk.

Door deze stappen te volgen, kun je een effectieve overgang naar duurzame omsnoeringspraktijken in je bedrijf realiseren. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de efficiëntie op lange termijn en de reputatie van je bedrijf.

Heb je verdere vragen?

Als je geïnteresseerd bent in ons ecologisch standpunt en graag meer wilt weten over onze duurzame oplossingen en innovaties op het gebied van transportverpakking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om met je in gesprek te gaan en meer informatie te verstrekken over hoe we als Certis Benelux werken aan een meer ecologische aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op en samen kunnen we de mogelijkheden bespreken om jouw verpakkingsbehoeften op een duurzame manier te vervullen.

Daag ons uit. Wij zijn er klaar voor.

"*" indicates required fields

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.