Caisseries Belle-Vue

Caisseries Belle-Vue produceert al meer dan veertig jaar houten en kartonnen verpakkingen op maat. Daarmee worden industriële goederen zoals machineonderdelen, silo’s, compressoren, glas, staalstructuren, koelsystemen enz. verpakt.

De uitdaging

  • Al decennialang maakt Caisseries Belle-Vue houten verpakkingen voor grote industriële spelers als Caterpillar en AEG. Door economische redenen verhuisden veel klanten echter hun verpakkingslijn naar het buitenland en verloor het bedrijf heel wat omzet. Caisserie Belle-Vue bleef niet bij de pakken zitten en vond een nieuwe afzetmarkt in het vervaardigen van pallets op maat in kleine series. Er was nood aan een betrouwbare machine, voor het produceren van pallets met specifieke afmetingen, die snel en makkelijk in te stellen is.

Oplossing

  • Na een grondige analyse van wat Caisseries Belle-Vue écht nodig had, ontwierpen we een machine die beantwoordde aan de eisen. Een machine die zich, op basis van de breedte en dikte van de pallet, automatisch positioneert en de pallet op de juiste plaats nagelt. Wanneer een nieuwe serie pallets gemaakt moet worden, is de machine in een mum van tijd ingesteld. Na de selectie van het juiste programma, plaatsen van het hout en een druk op de knop, wordt de pallet genageld. Een robot achter de nagelmachine brengt de pallet naar een machine die de hoeken afzaagt en de juiste markering aanbrengt.

Resultaat

  • Snel pallets maken op maat van de klanten, dat is de nieuwe standaard voor Caisseries Belle-Vue, dankzij onze geavanceerde nagelmachine. In slechts één minuut werkt men er sindsdien een pallet volledig af: genageld, gezaagd, gemarkeerd én gestapeld.