EuroGarden

Eurogarden is de grootste, onafhankelijke leverancier in België van tuinmachines, onderdelen en accessoires voor de professionele vakhandel. Het bedrijf heeft verschillende vestigingen en magazijnen in België, Nederland en Frankrijk.

De uitdaging

  • De palletwikkelmachine van EuroGarden was aan vervanging toe. Dat moment greep men aan om goed na te denken over hetgeen een nieuwe machine moest kunnen.

  • Aangezien EuroGarden transporteurs betaalt per volume, werden pallets manueel gemeten en gewogen. Dit proces is echter inefficiënt, arbeidsintensief en weinig nauwkeurig. Tijd voor iets anders dus. Een uitdaging op maat voor Certis Benelux!

Oplossing

  • Na een grondige analyse van de noden, fabriceerden we een geavanceerde palletwikkelaar die perfect beantwoordt aan de wensen van EuroGarden. De machine beschikt over een weegschaal die het gewicht nauwkeurig bepaalt. Ook de afmetingen van de pallets worden weergegeven. Alles wordt samengevat met als gevolg dat de kost per pallet nauwkeuriger wordt bepaald.

Resultaat

  • Dankzij deze palletwikkelaar wint EuroGarden geld én tijd. Aangezien alles nauwkeuriger gewogen en gemeten wordt, is de kostprijs naar de transporteurs correcter dan vroeger. Dankzij deze automatisering, worden de medewerkers ontlast en komt tijd vrij voor andere taken. Tot slot worden de goederen in de vrachtwagen beter verdeeld en komt dit de ladingzekerheid ten goede.

    Mooi extraatje: EuroGarden is zo tevreden dat ze ook een omsnoeringsmachine bestelden.