Gandae

Gandae is een vooraanstaand Gents maatwerkbedrijf dat bedrijven ondersteunt met het verpakken van alle mogelijke goederen.

De uitdaging

  • De activiteiten van Gandae zijn bijzonder ruim: stukverpakking, omverpakking, (krimp)folieverpakking maar ook assembleren en monteren. Telkens op maat. Het gevolg? Een constant plaatsgebrek op de werkvloer, vooral door het omwikkelen van goederen op pallet. Met hun traditionele wikkelmachine was dit bovendien een tijdrovende activiteit die meerdere handelingen vereiste.

Oplossing

  • Na een zorgvuldige analyse zorgden we voor een armwikkelaar op maat die op twee plaatsen naast elkaar geautomatiseerd pallets wikkelt.
    Concreet: de operator plaatst een pallet op de eerste locatie, kiest daarna een wikkelprogramma en de machine start vanzelf. Ondertussen heeft hij tijd om een nieuwe pallet op de tweede locatie te zetten. Na het wikkelen van pallet één draait de machine automatisch naar pallet twee. Met een druk op de knop wordt de tweede pallet gewikkeld terwijl de operator de eerste wegneemt.

Resultaat

  • Dat valt samen te vatten in één woord: efficiëntie. Dankzij deze wikkelaar winnen ze bij Gandae nu plaats én tijd.