Global Net

Global Net profileert zich in de markt als: “uw partner in hygiëne, veiligheid, onderhoud“ en verzorgt ook zelf de distributie van hun volledige gamma. Het assortiment van het bedrijf bestaat uit meer dan 11000 producten en jaarlijks gebeuren meer dan 55000 leveringen, voornamelijk in België en Luxemburg.

De uitdaging

  • Voor het verpakken van hun pallets maakte Global Net gebruik van twee verouderde palletwikkelaars, waarvan de folieafgifte niet meer werkte naar behoren. Daardoor werd de wikkelfolie niet optimaal ingezet en lag de kost per gewikkelde pallet vrij hoog.

Oplossing

  • Als leverancier van hun wikkelfolie gingen we samen rond de tafel zitten voor een kosten-batenanalyse. Er waren 2 opties. Ofwel werd geopteerd voor de aankoop van twee nieuwe wikkelmachines ofwel voor Certis Wrappah, een dienstverlening waarbij we wikkelmachines plaatsen zonder investeringskost en een afrekening maken per gewikkelde pallet. Certis Wrappah is een uniek concept waarbij je als klant volledig ontzorgd wordt. Voor een vaste prijs per gewikkelde pallet worden zowel de installatie, service en onderhoud, de opvolging via een gebruiksvriendelijke interface én levering van de wikkelfolie, mee voorzien. Global Net wou niet over één nacht ijs gaan, dus berekenden ze gedetailleerd de voor- en nadelen van beide opties. Ook hebben ze het Wrappah concept uitgebreid getest alvorens in zee te gaan met 2 toestellen. Na een grondige evaluatie van de optimalisaties zoals folieverbruik, ladingzekerheid middels de 26°-test, waren ze overtuigd: Wrappah is de oplossing.

Resultaat

  • Dankzij Wrappah wikkelt Global Net pallets nu stukken efficiënter dan voorheen en voldoen alle pallets 100% aan de regels van de ladingzekerheid. Voorts is het bedrijf zeker van continuïteit, dankzij de permanente technische ondersteuning van Certis Benelux. Door het gebruik van Nano Eco wikkelfolie boekt het bedrijf ook winst op vlak van ecologie. Het feit dat Global Net niet hoefde te investeren, maakt onze Wrappah-oplossing fiscaal zeer interessant.