Groupe Trehout

Groupe Trehout ontwerpt en vervaardigt POS (Point Of Sale) materiaal, displays en verpakkingen voor de retailmarkt in België en Frankrijk. Hun producten zijn hoofdzakelijk gemaakt uit karton, hout en multimateriaal.

De uitdaging

  • Een klassieker: in de productieafdeling had iedereen zijn eigen werktafel en lijmpistool. Een tijdrovend proces want om de haverklap moesten nieuwe lijmstaven ingebracht worden. Daarnaast was de kwaliteit van de lijm onstabiel. Als klap op de vuurpijl leidde dit tot fysieke klachten bij de medewerkers door een slechte ergonomie.

Oplossing

  • Er was dus dringend een efficiënte én ergonomische oplossing nodig. Als oplossing stelden we onze hotmelt verlijmingsmachines voor. Vandaag heeft elke productiemedewerker een eigen mobiele tafel met verlijmingsmachine. Dankzij de hotmelt techniek blijft de lijmkwaliteit optimaal. Daarnaast boekten we winst op vlak van ergonomie en gezondheid omdat de apparaten op perslucht werken.

Resultaat

  • De verlijming van kartonnen POS materiaal loopt veel efficiënter dan vroeger. Het aangepaste productieproces gaat niet alleen sneller maar komt ook de ergonomie en gezondheid van de medewerkers ten goede.