MCC-Verstraete

MCC Verstraete heeft meer dan 30 jaar ervaring in het offset drukken van etiketten op polypropyleen (PP) voor spuitgieten, blaasvormen en thermovormen. Het bedrijf is op dat vlak wereldleider en produceert meer dan 60 miljoen etiketten per dag voor tal van bedrijven binnen de kunststofverpakkingsindustrie.

De uitdaging

  • Alvorens MCC Verstraete ons contacteerde, gebruikten ze een halfautomatische draaitafelwikkelmachine. Daar waren echter wat nadelen aan verbonden. De machine moest bijna constant door twee medewerkers worden bediend en de verpakkingskwaliteit bleek niet optimaal. Om volledig in orde te zijn met de normen op vlak van ladingzekering, contacteerde MCC Certis Benelux.

Oplossing

  • Na een grondige analyse stelden we deze oplossing voor: een volautomatische verpakkingslijn bestaande uit een volautomatische omsnoeringsmachine, draaitafelwikkelmachine, barcode scanner en weegsysteem. Zo versnelden we het verpakkingsproces én voldoet de verpakking aan de ladingzekeringsnormen.

Resultaat

  • MCC Verstraete boekte op allerlei vlakken grote winst. Het bedrijf bespaart op mankracht en het verpakkingsproces verloopt nu sneller en efficiënter. Daarnaast kunnen ze op beide oren slapen wat ladingzekering betreft.