Medimundi

Medimundi werd in 2020 opgericht als de spin-off van Cartamundi en de Universiteit van Antwerpen (UA). Samen met machinebouwer Cloostermans en een privé-investeerder, staat Medimundi in voor de productie en verkoop van hoogwaardige FFP2- en FFP3-mondmaskers.

De uitdaging

  • Bij mondmaskers is het van levensbelang (soms zelfs letterlijk) dat alles klopt. Zo ook het bevestigen van de elastieken. Bij langdurig gebruik werkte het nietapparaat niet meer naar behoren waardoor de hechting niet constant was. Dus zocht Medimundi in volle coronacrisis een betrouwbare, industriële nietoplossing om te integreren in een automatisch productiesysteem.

Oplossing

  • Dit werd een verhaal waarbij Certis Benelux in nauw overleg met Medimundi voor een oplossing zorgde. De eerste tests met onze apparaten waren meteen veelbelovend. Voor de finetuning ging Certis te rade bij de fabrikant van de nietaggregaten. En zo vonden we de juiste nietkop, nieten en aambeeld om de vereiste kwaliteit te garanderen. Met kleine productieruns in de Universiteit van Antwerpen werden de nietaggregaten uitgebreid getest en goed bevonden als losstaande installatie. Machinebouwer Cloostermans integreerde uiteindelijk de nietaggregaten in de productielijn.

Resultaat

  • Een mooi verhaal van samenwerking met verschillende bedrijven, met als resultaat kwalitatief hoogstaande FFP2- en FFP3-mondmaskers. Zo ontwikkelde en produceerde het bedrijf in amper zes maanden tijd een nieuw product. Het bedrijf produceert nu jaarlijks enkele miljoenen mondmaskers, goed voor dertig nieuwe jobs.