Mero-Fix

Mero-Fix is gespecialiseerd in diverse soorten schroefdraadproducten. Je kan er terecht voor onder andere L-ankers, U-beugels, ankerbouten, trekstangen of aanlaseinden. Dat doet het bedrijf sinds 1987.

De uitdaging

  • Het omsnoeren van bundels met staven, met kleinere diameter, is niet evident. Bij deze smalle staven is de zegel vaak al groter dan de bundel.
    Mero-Fix zelf, was niet tevreden over het resultaat van het manueel omsnoeren van hun bundels.
    Ze wensten efficiënter te werken en zochten een automatische oplossing. Reeds twee geraadpleegde leveranciers hadden aangegeven dat voor hun toepassing (en probleem) geen oplossing bestond.

Oplossing

  • Geen oplossing? Dat horen we niet graag bij Certis Benelux. Dus gingen we ter plaatse om een pneumatisch staalbandapparaat te demonstreren, dat perfect beantwoordde aan de wensen van Mero-Fix.
    “The proof of the pudding is in the eating”, dus lieten we de omsnoeringsmachine Orgapack CR 25A ter plaatse, zo konden de operatoren dit toestel zelf uittesten.

Resultaat

  • Bij Mero-Fix waren (en zijn nog steeds) ze onder de indruk dat wij als enige leverancier begrepen wat ze nodig hadden en een omsnoeringsapparaat voorstelden wat exact beantwoordde (en beantwoordt) aan hun noden. Het toestel werd uiteraard, na de testperiode, aangeschaft met meteen ook een omsnoeringsapparaat Orgapack ORT 260 als kers op de taart.