Molenbergnatie

Molenbergnatie is wereldwijd marktleider in de supply-chain van koffie, cacao en andere zachte grondstoffen als rijst, zuivel en noten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen, maar Molenbergnatie is ook actief in Barcelona.

De uitdaging

 • Het bedrijf plande een verhuis naar een nieuwe loods in de haven. Daarbij moesten maar liefst 2.500 pallets met zakken cacao verplaatst worden. Sowieso een uitdaging door het hoge aantal, maar daar kwam ook nog eens bij dat door de afmeting van de pallets deze niet op hun standaard palletwikkelaar konden gewikkeld worden.
  Dus begon men manueel te wikkelen. Al snel bleek dit geen optie te zijn, door het hoge aantal pallets maar ook omdat het ergonomisch onverantwoord was. Daarnaast kon de ladingzekerheid onvoldoende gegarandeerd worden.

Oplossing

 • Dat moest dus anders en daarom contacteerde Molenbergnatie Certis Benelux. Zoals altijd gingen we ter plaatse om de situatie grondig te analyseren en te bespreken. Uiteindelijk stelden we een robotwikkelaar voor.
  Via een vooraf uitgebreide test in ons atelier met een pallet van Molenbergnatie, hebben we enerzijds de juiste folie bepaald en anderzijds de robotwikkelaar perfect afgesteld; alles volgens de eisen van de klant.

  Molenbergnatie werd hierbij in ons atelier uitgenodigd en gaf hun goedkeuring.
  Gezien de omvang van het project alsook het feit dat dit eenmalig was, gaf ons Wrappah concept hier de perfecte oplossing.

  Molenbergnatie had geen investeringskost, ze betaalden enkel een vaste prijs per gewikkelde pallet en 2 robotwikkelaars werden onmiddellijk bij hen geïnstalleerd.

Resultaat

 • Het resultaat?
  Een tevreden klant. Het wikkelproces en de verhuis loopt zo stukken efficiënter, mét een uitstekende ladingzekerheid en arbeiders die niet onnodig belast werden op vlak van ergonomie. Dankzij Wrappah gebeurt de verhuis ook kostenefficiënt, doordat er geen investering diende te gebeuren.