Multiform

Multiform verwerkt houten panelen voor toepassingen in magazijnen, interieurprojecten, industriële verpakkingen en bouwprojecten. Ze leveren maatwerk volgens de specifieke wensen van de klant. Daarbij zet het bedrijf maximaal in op kwaliteit, flexibiliteit, efficiëntie en just in time levering.

De uitdaging

  • Voor een specifieke klant moet Multiform twee balken bevestigen aan een houten plaat, zodat dit gebruikt kan worden als legbord in magazijninrichting. Aangezien de klant ecologisch wil werken, werden de balken bevestigd met schroeven in plaats van nagels. Zo kunnen ze na gebruik eenvoudig verwijderd worden. Daarvoor gebruikte men lang een handschroefmachine. Een tijdrovend werkje en nog eens intensief ook. Dat kon beter, dus contacteerde het bedrijf Certis Benelux voor een oplossing.

Oplossing

  • We stelden voor om de schroeven niet langer handmatig te bevestigen, maar deze in de balken te schieten met een coilnagelpistool. Zo gaat het werk niet alleen sneller, maar zitten de schroeven ook steviger vast in het hout.

Resultaat

  • Het gebruik van een coilnagelpistool is voor Multiform een schot in de roos. Sindsdien werkt men stukken efficiënter. Want het schieten van de schroeven is even stevig als handmatig schroeven, maar gaat tot liefst 10 maal sneller. Het resultaat? Een tevreden klant, ook al omdat het om een ecologische oplossing gaat.