Royal De Ree Holland

De firma is gespecialiseerd in het ontwikkelen, verpakken en transporteren van bloembollen, vaste planten en gerelateerde producten. Jaarlijks gaat het over ongeveer dertig miljoen bloembollen die het bedrijf transporteert naar veertig verschillende landen wereldwijd.

De uitdaging

  • Voor ze bij Certis Benelux aanklopten, gebruikte Royal De Ree Holland een oude omsnoeringsmachine om producten horizontaal en verticaal te omsnoeren. De machine liep op haar laatste benen en dan is het natuurlijk moeilijk om nog de juiste onderdelen te vinden. Tijd voor een nieuwe machine dus.
    Om de dozen te beschermen wordt elke pallet voorzien van kartonnen hoekbescherming. Door het gebruik van een oude machine gebeurde dit echter manueel door vier mensen. Dat kon dus stukken efficiënter.

Oplossing

  • We leverden en installeerden een omsnoeringsmachine die niet alleen volautomatisch omsnoert, maar ook hoekbeschermers plaatst. Daarmee spaart Royal De Ree Holland per ploeg meerdere mensen uit.
    De machine heeft bovendien een slimme weegunit, die de data doorstuurt naar het ERP-systeem. Zo wordt het totaalgewicht van de lading automatisch weergegeven op de vrachtbrief. Een grote tijdswinst tegenover vroeger, toen elke pallet manueel werd gewogen en de data nog in Excel werden verwerkt.

Resultaat

  • Dankzij deze oplossing daalde de hoeveelheid handwerk drastisch en is Royal De Ree Holland erin geslaagd om per ploeg verscheidene mensen uit te sparen. Dankzij die lagere personeelskosten, bedroeg de terugverdientijd van hun investering minder dan een jaar.