Sportscoop

Sportcoop is actief in de import en export van sportartikelen. Het familiebedrijf doet dit al sinds 1986 en verdeelt de meest gekende merken.

De uitdaging

  • Sportcoop wikkelde hun pallets handmatig. Naarmate de volumes toenamen, werd dit natuurlijk te tijdrovend en ergonomisch gezien niet opportuun voor de medewerkers die de pallets moesten wikkelen. Men begreep ook dat een optimaal wikkelresultaat enkel met een wikkelmachine kon bereikt worden. Daarom beslisten ze een wikkelmachine aan te kopen.

  • De opbouw van het magazijn, liet echter weinig ruimte tot plaatsing van een machine; dit zowel in hoogte als in breedte en toch moesten er pallets van 2m50 hoogte gewikkeld worden.

Oplossing

  • Dus contacteerde Sportcoop Certis Benelux via onze website. We gingen ter plaatse om de situatie goed in te schatten. Daar was meteen duidelijk dat enkel een oplossing op maat zou werken. De TABLO 2000 PP palletwikkelaar met panoramische oprijplaat beantwoordde perfect aan de vereisten. Enkel de kolom van 3000mm, die nodig is voor het wikkelen van hoge pallets; was te hoog voor hun magazijn.

  • Opgeven staat niet in het woordenboek van Certis Benelux, dus werd er speciaal een kolom van 2m80 gemaakt. De machine past perfect in het gebouw van Sportcoop en kan nu zonder probleem de hoge pallets wikkelen.

Resultaat

  • Dankzij deze oplossing op maat – letterlijk – hebben we een tevreden klant.

     

  • Logisch; want met het efficiënt wikkelproces wint Sportcoop veel tijd en besparen zij in het folieverbruik. Daarnaast worden alle pallets gewikkeld volgens de regels van de kunst, wat uiteraard ook de ladingzekerheid en uitstraling ten goede komt.