Vandersanden

Vandersanden is één van de grootste baksteenproducenten in Europa. Het familiebedrijf maakt gevelstenen, straatstenen en steenstrips. Ook voor gevel- en straatoplossingen ben je er aan het juiste adres.

De uitdaging

  • Certis Benelux leverde al eerder installaties bij Vandersanden. En aangezien Vandersanden tevreden was over de samenwerking, kregen we de vraag om een audit te maken van de verpakkingsflow in de vestiging te Beek.

  • Concreet ging het over een hal waar stenen verdeeld en verpakt worden en met de hand van een krimphoes worden voorzien en omsnoerd. Een heel arbeidsintensief proces dus. Als extra uitdaging was de ruimte om een nieuwe oplossing te implementeren, heel beperkt. Deze uitdaging namen we echter met veel enthousiasme in handen!

Oplossing

  • Onze oplossing bestond uit een volledige verpakkingslijn met volautomatische krimphoesmachine en verticale omsnoeringsmachine met polyesterband. Met Certis, verantwoordelijk voor zowel engineering, montage én opleiding van de operatoren, kreeg de klant een echte sleutel-op-de-deur oplossing.

Resultaat

  • Vandersanden werkt nu veel efficiënter. Er is minder manuele tussenkomst, de verpakking is veel betrouwbaarder én de hoezen zijn voorzien van kwaliteitsvolle bedrukking. Een must in deze sector.