Lijm en tape

Dozen sluiten of goederen bevestigen kan zowel met lijm als tape. Beide hebben hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk daarvan kies je voor één van de twee oplossingen.

Met hotmeltlijm sluit je makkelijk en nauwkeurig verpakkingen, in de meest veeleisende omstandigheden. Lijmmachines worden vaak gebruikt als het snel moet gaan en een uiterst betrouwbare kleefkracht vereist is. Afhankelijk van de toepassing kan je kiezen tussen hotmeltpistolen of hotmeltsystemen.

Een ander middel om verpakkingen te sluiten, is tape. Afhankelijk van de toepassing, zijn er verschillende manieren om kleefband te gebruiken. In ons gamma vind je zowel handrollen om te gebruiken met handapparaten, als machinerollen voor diverse types dozensluiters.

“Elke situatie is anders. Daarom komen onze specialisten vrijblijvend langs.”

Lijmen

Lijm en tape in verschillende sectoren

Lijmproducten zijn een veelzijdig product en daarom populair in tal van sectoren. Een blik in de supermarkt is voldoende om te zien hoeveel verpakkingen verlijmd worden. Daarnaast wordt lijmen ook vaak toegepast in de hout- en bouwsector, als antisliplaag of tussenlaag bij dakpannen om beschadiging te voorkomen. Maar ook bij etikettering is hotmelt onmisbaar. Tape wordt dan weer vooral gebruikt om dozen te sluiten.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Contacteer ons om alles te weten over lijmen.

Zie je het bos door de bomen niet?

Er spelen veel factoren mee in de keuze voor een lijm of tape. Geen zorgen. Doe een beroep op onze jarenlange ervaring in nagenoeg alle sectoren. Eén aspect komt altijd terug: elke situatie is anders. Daarom komen onze specialisten vrijblijvend langs. Zo bieden we je een oplossing die uniek is voor jouw situatie.

Concrete toepassingen

  • voedselverpakking
  • boekbinden
  • lamineren
  • assemblage in de industrie
  • etikettering
  • matrassen assembleren

Je ziet: de mogelijkheden zijn uitgebreid.
Contacteer ons voor professioneel advies.

Twee soorten lijmmachines

Ons gamma is verdeeld in twee soorten lijmmachines. Snelle of kleine opdracht? Gebruik dan één van de manuele hotmeltpistolen. Hotmeltsystemen zijn meer geautomatiseerd en passen daardoor eerder bij grotere aantallen.

Meerdere oplossingen combineren?

Dat kan! Soms móét het zelfs om voor een efficiëntere logistieke flow te gaan. In zo’n geval krijg je van ons maatwerk.

Lees hier meer over lijmen en tapen

VOKA Openbedrijvendag
Dit was de Voka Open Bedrijvendag
Zondag 2 oktober opende Certis Benelux zijn deuren voor de Voka Open Bedrijvendag. Reeds maanden vooraf werkte een team achter de schermen om alles in goede banen te leiden. Via een interactief parcours kreeg je…
Dozensluiters
Een doos moet tijdens transport, verzending of stockage altijd goed gesloten blijven. Pas dan ben je zeker van een afdoende bescherming van je producten. Kartonnen dozen en verpakkingen in karton sluit je snel en makkelijk…
Groei jij mee met Certis?
Certis Benelux groeit sterk. Om die groei te ondersteunen, zoeken we nog goede en gemotiveerde werknemers. Ben jij uit het juiste hout gesneden? 6 goede redenen om voor ons te werken Veel mogelijkhedenWe houden van…

Hoe kunnen we jou helpen?

Elke situatie is anders. Waar kunnen we jou mee helpen?

We komen ter plaatse en werken een oplossing uit die past bij jouw bedrijf.