Omsnoeren

Hopelijk maakte je dit nog niet vaak mee: je goederen komen aan bij de klant; de truck of container wordt geopend en een groot deel van de producten ligt overal in het rond of is zelfs beschadigd. Vaak komt dit door een slechte bevestiging op pallets of een gebrek aan goede bundeling. Net daarom moet je producten en verpakkingen goed omsnoeren. Dan blijven ze stabiel en veilig gezekerd tijdens het transport. Dat geldt voor zowel kleine en lichte pakketten als grote, zware ladingen. Daarnaast zijn omsnoeringen handig om producten ergens aan te bevestigen.

“Doe een beroep op onze jarenlange ervaring
in nagenoeg alle sectoren.”

Omsnoeren in meer dan 5 sectoren

Omsnoeren is aan een opmars bezig in verschillende sectoren. In distributie/logistiek en chemie/farma is dit een noodzaak geworden om ladingzekerheid te garanderen. Bij hout en bouw ook maar daar draait het vooral om het bundelen van kleinere hoeveelheden tot een groter geheel. In de papieren, kartonnen en grafische sector is het doel vooral om te bundelen en grote eenheden samen te persen tot een kleiner volume.

Zie je het bos door de bomen niet?

Er spelen veel factoren mee in de keuze voor een omsnoeringsoplossing. Geen zorgen. Doe een beroep op onze jarenlange ervaring in nagenoeg alle sectoren. Eén aspect komt wel altijd terug: elke situatie is anders. Daarom komen onze specialisten vrijblijvend langs. Zo bieden we je een oplossing die uniek is voor jouw situatie.

Concrete toepassingen van omsnoeren

  • bundelen van papier en karton
  • sluiten van dozen
  • houten kratten of kisten versterken
  • zekeren van gevelstenen, beton of andere bouwmaterialen
  • bundelen van dakpannen
  • warme producten bundelen

Je ziet: de mogelijkheden zijn uitgebreid. Contacteer ons voor professioneel advies.

Drie mogelijke oplossingen

Ons gamma is verdeeld in drie soorten oplossingen. Snelle of kleine opdracht? Gebruik dan één van de manuele omsnoeringsapparaten. De halfautomatische en volautomatische omsnoeringsmachines passen eerder bij complexe productieprocessen en grote logistieke flows.

Meerdere machines combineren?

Dat kan! Soms móét het zelfs om voor een efficiëntere logistieke flow te zorgen. In zo’n geval krijg je van ons maatwerk.

Lees hier meer over omsnoeren

PET of staalband
Is PET-band een beter alternatief voor staalband?
Bundelen en omsnoeren met staalband is al jaren in gebruik om zware goederen te fixeren. Maar is er geen milieuvriendelijkere manier? Goed omsnoeren valt of staat met de keuze van het juiste type omsnoeringsband. Certis…
Orgapack OR-T omsnoeringsapparaten
Wat zijn de verschillen tussen de Orgapack OR-T’s?
Verpakkingen omsnoeren is vaak een intensief werk. Vooral wanneer het gaat om zware of grote ladingen. Onze OR-T omsnoeringsapparaten zijn zeer geschikt voor het omsnoeren van zowel kleine als grote pakketten. Je kan ze gebruiken…
Zo gaat Certis Benelux ecologisch te werk
Het klimaat is een zaak van ons allemaal. Ook van bedrijven. Dat beseffen we bij Certis Benelux maar al te goed, dus leveren we inspanningen om onze ecologische voetafdruk te beperken. Alles begint bij onze…

Hoe kunnen we jou helpen?

Elke situatie is anders. Waar kunnen we jou mee helpen?

We komen ter plaatse en werken een oplossing uit die past bij jouw bedrijf.