Omsnoeren

Omsnoeren is een cruciale techniek in de verpakkings- en transportindustrie, bedoeld om goederen veilig en stabiel te houden tijdens het vervoer. Het proces omvat het gebruik van banden of stroken, vaak gemaakt van materialen als kunststof, polyester, of staal. Deze worden om de producten of pallets gewikkeld om ze samen te binden, te versterken of te stabiliseren.

Deze methode is bijzonder effectief voor het beveiligen van zware of onregelmatig gevormde ladingen. Moderne omsnoeringssystemen kunnen zowel handmatig als automatisch zijn, waarbij automatische systemen tijd besparen en consistentie bieden in de verpakkingslijn. De keuze van het omsnoeringsmateriaal is afhankelijk van het type en gewicht van de lading. Kunststofbanden zijn populair voor lichtere items, terwijl staal gebruikt wordt voor zwaardere of scherpere voorwerpen.

“Doe een beroep op onze jarenlange ervaring in nagenoeg alle sectoren.”

Omsnoeren is niet alleen belangrijk voor het beschermen van de lading tegen schade, maar ook voor het waarborgen van de veiligheid tijdens het transport en het lossen.

Omsnoeren in meer dan 5 sectoren

Omsnoeren is aan een opmars bezig in verschillende sectoren. In distributie/logistiek en chemie/farma is dit een noodzaak geworden om ladingzekerheid te garanderen. Bij hout en bouw ook maar daar draait het vooral om het bundelen van kleinere hoeveelheden tot een groter geheel. In de papieren, kartonnen en grafische sector is het doel vooral om te bundelen en grote eenheden samen te persen tot een kleiner volume.

Door de veelzijdigheid en sterkte van omsnoeringsmaterialen, zoals metaal, polyester, polypropyleen en andere kunststoffen, is omsnoeren een betrouwbare en efficiënte methode voor het beveiligen van een breed scala aan producten in diverse industrieën.

Zie je het bos door de bomen niet?

Er spelen veel factoren mee in de keuze voor een omsnoeringsoplossing. Geen zorgen. Doe een beroep op onze jarenlange ervaring in nagenoeg alle sectoren. Eén aspect komt wel altijd terug: elke situatie is anders. Daarom komen onze specialisten vrijblijvend langs. Zo bieden we je een oplossing die uniek is voor jouw situatie.

Concrete toepassingen van omsnoeren

  • bundelen van papier en karton
  • sluiten van dozen
  • houten kratten of kisten versterken
  • zekeren van gevelstenen, beton of andere bouwmaterialen
  • bundelen van dakpannen
  • warme producten bundelen

Je ziet: de mogelijkheden zijn uitgebreid. Contacteer ons voor professioneel advies.

Drie mogelijke oplossingen

Ons uitgebreide productassortiment omvat drie hoofdtypen omsnoeringsoplossingen, ontworpen om aan uiteenlopende behoeften in verpakking en logistiek te voldoen. Voor snelle en kleine opdrachten bieden wij handmatige omsnoeringsapparaten aan. Deze apparaten zijn gebruiksvriendelijk, kosteneffectief, en perfect voor kleinere of minder frequente omsnoeringstaken. Ze vereisen geen elektriciteit, wat ze ideaal maakt voor gebruik in verschillende omgevingen.

Voor meer geavanceerde behoeften, zoals complexe productieprocessen en grote logistieke operaties, raden wij onze halfautomatische en volautomatische omsnoeringsmachines aan. Deze machines verhogen de efficiëntie aanzienlijk, verzekeren een consistentere omsnoering en verminderen de benodigde mankracht. Halfautomatische modellen bieden een balans tussen automatisering en controle, terwijl onze volautomatische machines de hoogste niveaus van productiviteit en precisie bieden, ideaal voor high-volume, repetitieve taken.

Ongeacht uw specifieke vereisten, ons gamma biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing voor uw omsnoeringsbehoeften.

Meerdere machines combineren?

Dat kan! Soms móét het zelfs om voor een efficiëntere logistieke flow te zorgen. In zo’n geval krijg je van ons maatwerk.

Lees hier meer over omsnoeren

Wat is EUMOS 40509?
Wat is EUMOS 40509?
De EUMOS 40509-norm is een belangrijke richtlijn die ontwikkeld is om de veiligheid bij het transporteren van goederen te verbeteren. Deze norm heeft als voornaamste doel ervoor te zorgen dat ladingen op vrachtwagens en andere…
PP-band versus PET-band: Een vergelijking in verpakken en transport
PP-band versus PET-band: Een vergelijking in verpakken en transport 
In de dynamische wereld van verpakking en transport speelt het gebruik van de juiste materialen een cruciale rol. Twee van de meest gebruikte materialen zijn PP-band (polypropyleen) en PET-band (polyethyleentereftalaat). Hoewel ze op het eerste…
Omsnoeren versus wikkelen
Omsnoeren versus wikkelen: de juiste keuze voor jouw transportlading
In de wereld van logistiek en transport is het veilig en efficiënt vervoeren van goederen van essentieel belang. Een cruciale stap in dit proces is het zekeren van de lading. Omsnoeren en wikkelen zijn twee…

Hoe kunnen we jou helpen?

Elke situatie is anders. Waar kunnen we jou mee helpen?

We komen ter plaatse en werken een oplossing uit die past bij jouw bedrijf.