Houtverbindingen

Zet een veilige en stabiele constructie neer met de beste houtverbindingen van Simpson Strong Tie.

Door gebruik te maken van de Simpson Strong Tie houtverbinding, kun je twee houten onderdelen aan elkaar bevestigen. Deze houten onderdelen breng je in direct contact met elkaar. Deze vormen, dankzij de specifieke houtverbinding een stevig geheel. Bij het maken van houten meubelstukken, daken, carports, terrasoverkappingen, … is het gebruik van houtverbindingen dan ook essentieel, alsook bij gebruik van i-liggers voor vloeren en wanden in de houtskeletbouw.

Balkdragers Simpson Strong-Tie

Balkdragers

De balkdragers zijn gemaakt van verzinkt staal. Dit maakt de balkdragers ijzersterk. De vele schroefgaten zorgen ervoor dat u de balkdragers stevig monteert.

Dit maakt ze geschikt voor zwaar belastende constructies. De balkdragers van Simpson Strong-Tie hebben een CE-keurmerk en zijn daardoor ook getest op hun draagvermogen.

Kijk hier voor meer info over Balkdragers

Verborgen verbindingen

Verborgen verbindingen zijn verbindingen die je niet ziet. De bevestigers worden als het ware in de balken geplaatst.

Kijk hier voor meer info over verborgen verbinding die het best passen bij jouw noden.

Verborgen verbindingen Simpson Strong-Tie

Verbindingen voor industriële kapconstructies

Een verruimd assortiment, perfect afgestemd op elke plaatsingswijze.

Ons aanbod industriële kapconstructies kan je hier bekijken.

Houtskelet verbindingen

Veiligheid is alomtegenwoordig in de houtskeletbouw: van vloer tot plafond via de stijlen.

Kijk hier welke oplossing geschikt is voor jou?

Houtskelet verbindingen

Hoekijzers

Hoekijzers

De verstevigde en gecertificeerde hoekijzers voor draagstructuren zijn multi-inzetbaar.

Bekijk hier ons aanbod.

Kolomvoeten

Al onze kolomvoeten zijn gecertificeerd en waarborgen een optimale duurzaamheid van constructies.

Kijk welke kolomvoeten we jou kunnen aanbieden?

Kolomvoeten

Bandijzer en platen

Gewaarborgde stabiliteit van kapconstructies om veiliger te bouwen.

Bekijk hier ons aanbod.

Aanvullende verbindingen

IJzerbeslag of nog clips voor paneelwerk… een ruime keuze aan bevestigingen voor het huis.

Kijk welke Aanvullende verbindingen we jou kunnen aanbieden?

Aanvullende verbindingen

Om de gewenste stevigheid en dus ook de constructieve veiligheid te verkrijgen, is het belangrijk om gebruik te maken van houtverbindingen die CE gekeurd zijn en ervoor te zorgen dat deze houtverbindingen voldoen aan de Eurocode 5 richtlijn.  Dit is de Europese code voor ontwerp en berekening van houtconstructies.

Sedert 1 juli 2013 is de bouwproductenverordening, afgekort BPV, in werking. Deze verordening vervangt de bouwproductenrichtlijn, ook wel BPR genaamd, en stelt de CE-markering verplicht in Europa, alsook de bekendmaking van de prestatieverklaring, beter bekend als de DoP of Declaration of Performance, voor alle producten die onder de geharmoniseerde norm vallen en voor de producten die onderworpen zijn aan ETA’s. Dit is in vaktermen ook wel bekend als de European Technical Approval. Als voortrekker op het gebied van CE-markering en ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerde onderneming biedt Simpson Strong-Tie u alle certificerings-en kwaliteitsgaranties.

Voor alle productreferenties voor driedimensionale verbindingsstukken zoals ophangbeugels, hoekijzers, kolomvoeten, … heeft Simpson Strong-Tie een bijhorende prestatieverklaring (DoP) en een Europese technische goedkeuring (ETA) die de mechanische sterkte van het product bewijzen.

Dankzij de Simpson Strong Tie houtverbindingen ben je ook een stuk milieubewust bezig daar je de extra balken of planken die hiervoor zouden dienst moeten doen, kunt besparen. Des te meer hout iedereen gebruikt, des te meer bomen er gekapt moeten worden. Door houtverbindingen te gebruiken, kun je dus op een duurzame en milieubewuste manier je eigen constructie bouwen

Alles over Hotmelt door Certis Benelux
Hotmeltlijm: De veelzijdige oplossing voor allerlei toepassingen 
In de wereld van lijmen en kleefstoffen is hotmelt een term die steeds vaker opduikt. Hotmeltlijm, ook wel bekend als smeltlijm, is een krachtige en veelzijdige kleefstof die wordt gebruikt in tal van industrieën en…
VOKA Openbedrijvendag
Dit was de Voka Open Bedrijvendag
Zondag 2 oktober opende Certis Benelux zijn deuren voor de Voka Open Bedrijvendag. Reeds maanden vooraf werkte een team achter de schermen om alles in goede banen te leiden. Via een interactief parcours kreeg je…
Dozensluiters
Een doos moet tijdens transport, verzending of stockage altijd goed gesloten blijven. Pas dan ben je zeker van een afdoende bescherming van je producten. Kartonnen dozen en verpakkingen in karton sluit je snel en makkelijk…