Wikkelen

Het hoofddoel van het wikkelen is het waarborgen dat je producten onbeschadigd en in perfecte staat hun bestemming bereiken. Hoe we dit realiseren? Door het gebruik van geavanceerde wikkelmachines, die zorgvuldig een dunne, maar stevige laag folie om je pallet of product wikkelen. Deze methode biedt een optimale bescherming tegen externe factoren tijdens transport en opslag, zoals vocht, stof en beschadigingen.

“Onze specialisten komen bij je langs. Zo bieden we je een oplossing die uniek is voor jouw situatie.”

Onze palletwikkelaars zijn ontworpen voor een efficiënte en effectieve verpakking, terwijl de kwalitatieve wikkelfolie zorgt voor een stevige en betrouwbare omhulling. Dit alles draagt bij aan het veiligstellen van je lading, zodat je erop kunt vertrouwen dat je producten in onberispelijke staat aankomen, ongeacht de afstand of opslagtijd.

Wikkelen in verschillende sectoren

Wikkelen is een veelzijdige oplossing die breed toepasbaar is in vrijwel alle sectoren. Deze populariteit is geen verrassing, aangezien het een efficiënte en kosteneffectieve methode is. Met een relatief kleine hoeveelheid materiaal, zoals wikkelfolie, wordt maximale bescherming van goederen bereikt. Dit is vooral cruciaal in de logistieke en transportsector, waar de veiligheid en integriteit van de lading van groot belang zijn.

Palletwikkelaars spelen hierbij een sleutelrol; ze zorgen voor een stevige, betrouwbare omhulling van producten op pallets, waardoor deze bestand zijn tegen de uitdagingen van transport en opslag. Deze methode minimaliseert schade en verlies, optimaliseert de opslagruimte en draagt bij aan een soepel en efficiënt logistiek proces.

Zie je het bos door de bomen niet?

Er spelen veel factoren mee in de keuze voor een wikkeloplossing. Geen zorgen. Doe een beroep op onze jarenlange ervaring in nagenoeg alle sectoren. Eén aspect komt altijd terug: elke situatie is anders. Daarom komen onze specialisten vrijblijvend langs. Zo bieden we je een oplossing die uniek is voor jouw situatie.

Voordelen

Het gebruik van een palletwikkelaar om ladingen te wikkelen biedt talrijke voordelen die bijdragen aan een efficiënt en kosteneffectief logistiek proces. Allereerst biedt het een uitstekende bescherming tegen externe factoren zoals vuil en vocht, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit van de producten tijdens transport en opslag. Bovendien helpt het bundelen van producten op pallets met een palletwikkelaar bij het stabiliseren en veiligstellen van de lading, wat het risico op schade vermindert.

De veelzijdigheid van palletwikkelaars maakt ze geschikt voor een breed scala aan producten. Ze zijn uiterst flexibel en kunnen zich aanpassen aan de vorm van elke lading, wat zorgt voor een efficiënte en effectieve verpakking. Deze methode is niet alleen kosteneffectief door het minimale gebruik van materiaal, maar ook tijdbesparend. Het verbetert de efficiëntie van het verpakkingsproces aanzienlijk, wat leidt tot snellere doorlooptijden en een gestroomlijnde workflow in het magazijn of distributiecentrum. Het gebruik van een palletwikkelaar is daarmee een slimme keuze voor bedrijven die hun verpakkingsproces willen optimaliseren en tegelijkertijd hun goederen effectief willen beschermen.

Je ziet: de mogelijkheden zijn uitgebreid. Contacteer ons voor professioneel advies.

Vijf soorten wikkelmachines

Certis Benelux heeft vijf soorten wikkelmachines, elk met haar specifieke eigenschappen.

  • Half- en Volautomatische Draaitafelwikkelaars: Deze machines zijn perfect voor gangbare wikkeltoepassingen. Ze werken zowel semi-automatisch als volautomatisch, wat ze flexibel maakt voor diverse soorten ladingen.
  • Half- en Volautomatische Armwikkelaars: Ideaal voor onstabiele of zware ladingen, waarbij ze een stevige wikkeling bieden zonder de pallet te verplaatsen.
  • Ringwikkelmachines: Uitstekend geschikt voor toepassingen die hoge capaciteit vereisen, met een focus op snelheid en efficiëntie.
  • Mobiele Wikkelaars: Bieden ultieme flexibiliteit bij het wikkelproces en kunnen op diverse locaties worden ingezet om producten te wikkelen.
  • Horizontale Bundelmachines: Deze zijn speciaal ontworpen voor langwerpige producten en garanderen een veilige en efficiënte bundeling.

Om te weten welke machine het meest voor jou geschikt is? Dat hangt af van het type, de afmetingen en het gewicht van jouw producten, de productiecapaciteit, jouw verwachtingen en de bestaande logistieke flow. We komen vrijblijvend langs en geven je advies op maat.

Wrappah

Wrappah is de totaaloplossing voor het verpakken van uw goederen tegen een vaste prijs per gewikkelde pallet.

Met Wrappah kiest u voor een zorgeloze, automatische palletwikkeling van uw goederen tegen een vaste prijs per gewikkelde pallet. Wrappah biedt bedrijven de totaaloplossing voor het duurzaam en efficiënt verpakken van pallets. Zowel de verpakkingsmachine als de installatie ervan, de service, het onderhoud en de krimpfolie zijn inbegrepen in de vaste prijs per gewikkelde pallet.

Met Wrappah laat u het wikkelen van uw paletten over aan experts met 40 jaar ervaring in verpakkingsautomatisering

Meerdere machines combineren?

Dat kan! Soms móét het zelfs om voor een efficiëntere logistieke flow te gaan. In zo’n geval krijg je van ons maatwerk.

Lees hier meer over wikkelen

Wikkelen met papier of wikkelfolie
Wikkelen met papier
Bij het transporteren van goederen is de veiligheid en integriteit van de lading van cruciaal belang. Hoewel er verschillende materialen gebruikt kunnen worden om ladingen te beveiligen, is papier niet een van de aanbevolen opties….
Wat is EUMOS 40509?
Wat is EUMOS 40509?
De EUMOS 40509-norm is een belangrijke richtlijn die ontwikkeld is om de veiligheid bij het transporteren van goederen te verbeteren. Deze norm heeft als voornaamste doel ervoor te zorgen dat ladingen op vrachtwagens en andere…
Omsnoeren versus wikkelen
Omsnoeren versus wikkelen: de juiste keuze voor jouw transportlading
In de wereld van logistiek en transport is het veilig en efficiënt vervoeren van goederen van essentieel belang. Een cruciale stap in dit proces is het zekeren van de lading. Omsnoeren en wikkelen zijn twee…

Hoe kunnen we jou helpen?

Elke situatie is anders. Waar kunnen we jou mee helpen?

We komen ter plaatse en werken een oplossing uit die past bij jouw bedrijf.